Sari la conținut

Coșul tău

Coșul tău este gol

Netestat pe animale

Produsele cosmetice naturale facute handmade de brandul Biounique nu sunt testate pe animale. Noi IUBIM si avem grija de animale.

Un produs cosmetic, de îngrijire sau de curățenie poate fi sau nu testat pe animale.

De asemenea, ingredientele care intră în compoziția unui produs pot fi și ele testate sau nu pe animale.

Ai putea fi tentat să crezi că testarea pe animale este un lucru care ține de domeniul trecutului, mai ales că în Uniunea Europeană a fost interzisă în 2009. Din păcate, sunt în continuare o mulțime de cosmetice testate pe animale. Unul dintre motive este că, pentru a vinde pe piața din China, legislația te obligă să faci acest lucru.

Este “prețul rușinii” pe care îl plătesc nume grele din industria cosmeticelor.

Se estimează că anual sunt folosite mai bine de 100 milioane de animale în laboratoarele cosmetice. Maimuţe, câini, pisici, iepuri, broaşte, porcuşori de Guineea, cobai, hamsteri, şoareci şi şobolani, chiar capre şi vaci (conform rapoartelor organizaţiei Vier Pfoten) sunt eutanasiate în numele frumuseţii, după ce diverse substanţe chimice sau produse cosmetice finite au fost testate pe pielea sau în ochii lor.

 Si foarte IMPORTANT o bună parte din produsele testate pe animale, odată ajunse să fie folosite de oameni se dovedesc a fi ineficiente sau periculoase pentru sănătatea acestora.

Alternative la testarea produselor cosmetice pe animale

Eliminarea testării pe animale constituie, în primul rând, o chestiune de voinţă a fiecărei companii. Pentru înlocuirea acestei practici există două mari alternative, la îndemâna oricărui producător de cosmetice sau de ingrediente de bază: în primul rând, industria cosmetică se poate folosi de miile de ingrediente cosmetice existente, deja testate şi aprobate pentru uz uman de către autorităţile de reglementare. Toate aceste ingrediente au o lungă istorie de utilizare, au fost deja testate şi există date clare, relevante, privind siguranţa şi toxicitatea, obţinute în urma unor studii realizate pe consumatori umani, după ce au fost aprobate pentru folosire şi comercializare.

Pe de altă parte, se pot folosi tot mai multe tehnici moderne de testare, posibile în ultimii ani datorită progreselor uimitoare ale geneticii (de exemplu, există teste cutanate, de toxicitate şi foto-toxicitate disponibile pe piele reconstituită, de origine umană). Toate aceste metode alternative care nu implică folosirea animalelor sunt validate ştiinţific de către Centrul European Pentru Validarea Metodelor Alternative (ECVAM).