Sari la conținut

Coșul tău

Coșul tău este gol

Articol: Beneficiile folosirii cremei cu protecție solară zilnic

Beneficiile folosirii cremei cu protecție solară zilnic - BioUnique

Beneficiile folosirii cremei cu protecție solară zilnic

Razele UV afectează pielea în moduri diferite. De exemplu, pe piele apar pete de vârstă, iar textura acesteia se poate modifica. Există două tipuri de radiații solare: UVA și UVB. Razele UVA sunt cele mai lungi și din acest motiv, pătrund mai adânc în straturile pielii, afectează țesutul subcutanat, reducându-i astfel elasticitatea. Aceasta înseamnă că radiațiile UVA contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii și la apariția ridurilor. Deoarece razele UVA pot pătrunde și prin geamurile ferestrelor, crema protecție solară trebuie folosită chiar și în zilele înnorate sau când ești acasă.

Razele UVB sunt mai scurte și afectează stratul superior al pielii. Radiațiile UVB mai intense provoacă arsuri solare, înroșirea pielii și promovează dezvoltarea cancerului de piele. Aplicarea cremei protecție solară este extrem de importantă pentru a menține funcțiile protectoare ale pielii, pentru a preveni dezvoltarea cancerului de piele și a fotoîmbătrânirii (pete pigmentare, riduri, laxitate a pielii).

Chiar dacă are loc bronzul fără arsură, leziunile apar în continuare pe piele. Adică, nu există un bronz sănătos. Din păcate, un ten închis este deja un semn că pielea a fost deteriorată de razele UV.

Cum funcționează crema protecție solară?

Cremele de protecție solară conțin ingrediente de protecție solară care reduc cantitatea de radiații ultraviolete (UVA, UVB) care ajung la piele. Produsele sunt împărțite în organice și anorganice. Cremele de protecție solară organice folosesc substanțe chimice care practic transformă radiațiile solare din piele în căldură și astfel o protejează de radiațiile UV. Diverse produse de protecție solară chimică folosesc până la 30 de ingrediente. Prin urmare, persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să se asigure că niciunul dintre aceste ingrediente nu provoacă iritații ale pielii. 

Efectul cremelor solare anorganice, în ceea ce privește protecția împotriva radiațiilor UVB este similară cu cele chimice. Deoarece lasă pe piele un strat subțire alb, cremele de protecție solară minerale acționează ca o barieră care reflectă razele solare și protejează astfel pielea de radiațiile UVA, care provoacă fotoîmbătrânirea. Atât cele chimice, cât și cele minerale sunt eficiente și protejează pielea de soare. Trebuie doar să găsești o cremă care se potrivește preferințelor tale și tipului tău de piele.

Crema protecție solară minerală

Crema protecţie solară minerală conține substanțe care creează o peliculă pe stratul cornos superior al pielii, care împrăștie, absoarbe și reflectă razele ultraviolet. Cremele de protecție solară minerale reflectă întregul spectru al razelor UV dăunătoare pielii. Oxidul de zinc este unul dintre cele mai sigure ingrediente active din protecţia solara astăzi. Are proprietăți antiseptice și ajută la combaterea micilor inflamații ale pielii. Poate fi folosit de persoanele cu pielea foarte sensibilă, femeile însărcinate și bebeluși. Cremele pe bază de oxid de zinc și dioxid de titan sunt ecologice. Cremele de protecție solară minerale funcționează imediat după aplicare și nu trebuie să aștepți 20-30 de minute pentru ca acestea să fie absorbite pentru a te expune la soare.

Crema protecție solară chiar și atunci când este înnorat afară

Spre exemplu crema protecție solară pentru față și corp Biounique te poate proteja împotriva razelor UVB și UVA. Conține apă de trandafiri, ulei de morcovi, unt de cacao, acid hialuronic și vitamine pentru protecție suplimentară. Mai mult decât un simplu protector de frumusețe pentru pielea ta. Textura ultra-ușoară oferă o răspândire perfectă pentru o acoperire perfectă și o protecție puternică împotriva razelor UVA și UVB cu spectru larg. Îți permite să adaugi nivelul dorit de SPF la produsul tău de îngrijire a pielii preferat. Oferă echilibrul perfect pielii și rezistența acesteia la efectele stilului de viață urban, tonifică, energizează, asigură protecție împotriva radicalilor liberi. Ar trebui să folosești crema protecție solară chiar și atunci când este înnorat afară.

Razele UVA cu lungime de undă mai mare provoacă îmbătrânirea prematură a pielii, iar 75% dintre aceste raze pătrund chiar și prin geamurile ferestrei. Prin urmare, atunci când îți îngrijești pielea, este important să utilizezi protecție solară eficientă chiar dacă nu ai de gând să ieși din casă. Cu cât sunt mai multe ferestre într-o cameră, cu atât este mai probabil să fii expus la radiații UVA.

Care este scopul cremei protecție solară

Scopul cremei protecție solară este de a proteja pielea de radiațiile UV. Prin urmare, crema de protecție solară trebuie utilizată în mod regulat în fiecare zi. Iar dacă ai multe semne de naștere și probleme ale pielii, trebuie să fii deosebit de atent la radiațiile solare. În plus, crema protecție solară ajută la prevenirea înroșirii pielii feței, dilatării venelor și apariției acneei. În afară de acnee, expunerea la soare poate provoca multe alte probleme ale pielii care pot fi evitate prin utilizarea protecției solare.

Este necesar să folosești crema protecție solară în fiecare zi, indiferent de perioada anului, vremea sau durata șederii tale afară. Este recomandat să faci plajă într-un solar cu protecție solară pentru a preveni ridurile și cancerul de piele. Crema protecția solară pentru tatuaje este necesară din cauza posibilei distrugeri a structurii chimice a pigmenților de către razele ultraviolete și decolorarea modelului.

Lasă un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate.

Read more

Ridurile și prevenirea lor - BioUnique

Ridurile și prevenirea lor

Cum să scapi de ridurile de pe față și din jurul ochilor fără a apela la vizite frecvente la cosmetician și la proceduri costisitoare? Ridurile apar din cauza mișcărilor faciale active, a umidități...

Află mai multe
Fii strălucitoare și toamna - BioUnique

Fii strălucitoare și toamna

Deshidratarea, apariția petelor cauzate de expunerea la soare fără aplicarea cremei cu factor de protecție și modificările pigmentării sunt unele dintre cele mai frecvente probleme dermatologice ca...

Află mai multe