Sari la conținut

Coșul tău

Coșul tău este gol

Articol: Fii strălucitoare și toamna

Fii strălucitoare și toamna - BioUnique

Fii strălucitoare și toamna

Deshidratarea, apariția petelor cauzate de expunerea la soare fără aplicarea cremei cu factor de protecție și modificările pigmentării sunt unele dintre cele mai frecvente probleme dermatologice care apar toamna. În timpul verii avem mai multă grijă de piele și suntem conștienți de necesitatea de a utiliza fotoprotecție. Cu toate acestea, atunci când vine vremea rea, lăsăm garda jos, iar acest lucru generează apariția anumitor afecțiuni dermatologice. Pentru a avea o piele frumoasă și toamna, ține cont de sfaturile noastre!

Utilizarea protecției solare

Razele solare sunt dăunătoare nu numai în timpul verii, ci în orice anotimp, ca atare este recomandat să utilizezi creme cu SPF zilnic, în special atunci când efectuezi activități zilnice, cum ar fi mersul pe jos sau practicarea sporturilor în aer liber.

Hidratează pielea de două ori pe zi

Nu uita și de hidratarea corporală, astfel acordă atenției și folosirii de creme/loțiuni pentru corp.

Consumă zilnic fructe în stare crudă și legume

Conform specialiștilor, aceste alimente încetinesc îmbătrânirea pielii.

Protejarea pielii de frig și vânt

Acești agenți pot produce deshidratare, deci este important să porți haine adecvate sezonului rece.  

Utilizarea antioxidanților

Nu este indispensabilă, dar poate ajuta. În mod specific, pentru a preveni îmbătrânirea pielii, experții recomandă compușii pe bază de vitamina C sau E și coenzima Q10, formulate în diverse cosmetice.

Ce rutină de skincare trebuie să avem toamna?

Pentru o piele radiantă și plină de vitalitate, este esențial să te ocupi zilnic de întreținerea ei, dimineața și seara, în special. Ca atare, nu omite pașii pe care îi vei vedea mai jos.

Demachiere și curățare

Toamna se poate schimba gelul de curățare, deoarece în acest anotimp, pielea nu mai transpiră la fel de mult ca în timpul verii, astfel încât să alegi variante cu mai puține substanțe chimice și cu mai mulți compuși neagresivi. Pe piață există o varietate de produse cosmetice naturale, care te pot ajuta să obții o îmbunătățire a aspectului pielii.  

Demachierea este obligatoriu să se facă în fiecare seară, fiind primul pas în rutina de îngrijire a tenului. Apele micelare pot fi o opțiune bună, deoarece se simt ușoare pe piele, dar alege versiunile care îți priesc, important este să înlături orice urmă de machiaj, praf și alte impurități ce se acumulează pe timpul zilei.

Exfoliere

Agenții externi, cum ar fi clima, produc acumularea de celule moarte în piele, care nu ne ajută dacă vrem să ne păstrăm pielea sănătoasă și îngrijită. Ca și recomandare, este bine să-ți exfoliezi pielea o dată sau de două ori pe săptămână (valabil atât pentru ten, cât și pentru corp), pentru a elimina astfel celulele moarte care s-au acumulat pe față. Deoarece pielea este mai puțin uleioasă după acest pas, este momentul perfect pentru a utiliza serumuri, uleiuri și produse cosmetice naturale, care ajută la păstrarea strălucirii pielii și conferă feței un efect radiant. Apelează la un scrub delicat, care nu irita pielea și care să conțină ingrediente nutritive, cum ar fi uleiul de măsline sau vitamina E.

Hidratare adecvată tipului de ten

În plus față de îngrijirea externă, este esențial să bei multă apă, pentru a-ți menține pielea hidratată. Cantitatea recomandată este de 8 pahare de apă pe zi, deși poate fi combinată cu ceaiuri din plante. De asemenea, este recomandat să diminuezi consumul de cafeină și alcool, deoarece acestea pot avea un efect de deshidratare. Dacă nu poți sta departe de cafea, amintește-ți să ai lângă această băutură un pahar cu apă (pentru a preveni deshidratarea).

Nu uita de SPF indiferent de sezon

Soarele, vântul și frigul sunt factori care pot provoca uscarea tenului, iar razele solare conduc la îmbătrânirea prematură a pielii, motiv pentru care includerea cremelor cu factor de protecție solară în rutina zilnică te va feri de apariția timpurie a ridurilor, a petelor pigmentare, dar, de asemenea, se reduce riscul de cancer al pielii. Razele solare sunt dăunătoare pe tot parcursul anului, nu doar vara, de aceea este important să nu treci cu vederea folosirea SPF-ului.

Pentru fiecare produs de îngrijire, alege variante potrivite pentru tipul tău de piele. Toate aceste sfaturi de îngrijire a pielii toamna, ar trebui să fie însoțite de o dietă sănătoasă, deoarece aceasta contribuie la menținerea unui aspect tânăr și sănătos al pielii.

 

Lasă un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate.

Read more

Beneficiile folosirii cremei cu protecție solară zilnic - BioUnique

Beneficiile folosirii cremei cu protecție solară zilnic

Razele UV afectează pielea în moduri diferite. De exemplu, pe piele apar pete de vârstă, iar textura acesteia se poate modifica. Există două tipuri de radiații solare: UVA și UVB. Razele UVA sunt c...

Află mai multe
Spălarea tenului cu un produs delicat - BioUnique

Spălarea tenului cu un produs delicat

Curățarea este primul pas fundamental al rutinei faciale. Este esențial ca pielea noastră să fie curată și fără impurități, astfel încât să rămână sănătoasă și produsele pe care le aplicăm să penet...

Află mai multe