Sari la conținut

Coșul tău

Coșul tău este gol

Articol: Combaterea acneei cu ajutorul acidului salicilic

Combaterea acneei cu ajutorul acidului salicilic - BioUnique

Combaterea acneei cu ajutorul acidului salicilic

Acidul salicilic este un ingredient comun în produsele de îngrijire a pielii utilizate pentru tratarea acneei. Funcționează pentru a debloca porii înfundați și pentru a exfolia pielea.

Ce este acidul salicilic?

Acidul salicilic este un beta hidroxi-acid care apare în mod natural în plante precum scoarța de salcie. Acidul salicilic are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene și funcționează și ca un exfoliant pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. Multe produse de spălare a feței sau produse de îngrijire a pielii pentru acnee conțin acid salicilic în concentrații diferite.

Funcționează?

Academia Americană de Dermatologie recomandă utilizarea unui produs de îngrijire a pielii care conține acid salicilic pentru a trata anumite tipuri de acnee, inclusiv pustule adică coșuri pline de puroi; papule, adică umflături mici, dure, care pot da o senzație aspră sau texturată pielii; puncte negre care sunt mici umflături cu o suprafață neagră sau puncte albe, adică un folicul complet blocat.

Cum funcționează?

Acneea se formează atunci când excesul de ulei și celulele moarte ale pielii blochează porii din piele. Bacteriile pot rămâne, de asemenea, prinse în interiorul porilor, provocând inflamație și coșuri pline de puroi. Acidul salicilic acționează pentru a trata acneea prin desfundarea porilor blocați. Face acest lucru prin descompunerea legăturilor surse de încredere dintre celulele moarte ale pielii, astfel încât acestea să se poată elibera din pori mai ușor și prin descompunerea uleiurilor, cum ar fi sebumul.

Când folosești acid salicilic pentru coșuri se scade, de asemenea, producția de sebum a pielii, ceea ce duce la mai puține erupții.

Forme, doze și mod de utilizare

Când alegi produsele de îngrijire a pielii ar trebui să urmezi întotdeauna instrucțiunile de pe etichetele produselor individuale sau sfaturile medicului sau dermatologului lor chiar și atunci când vorbim despre utilizarea acidului salicilic.

Acidul salicilic funcționează ca un exfoliant pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. Poți folosi peelinguri chimice care conțin până la 50% concentrație de acid salicilic din sursa de încredere.

Peelingurile chimice pot ajuta la tratarea următoarelor tipuri de acnee și a pigmentării reziduale care rezultă:

  • papule
  • punctele albe
  • puncte negre
  • eritem post-acneic
  • hiperpigmentare

Acidul salicilic poate provoca însă unele reacții adverse. Acestea pot varia în funcție de tipul de piele al unei persoane sau de concentrația de acid salicilic pe care o utilizează. Efectele secundare pot include:

  • arsura ușoară
  • usturime
  • decojirea pielii
  • iritație ușoară
  • uscăciune

Pentru a folosi acidul salicilic eficient și în deplină siguranță, iată care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi:

Testează cu plasture orice produs care conține acid salicilic pe o zonă mică de piele înainte de a aplica produsul mai generos. Nu utiliza produsul dacă se dezvoltă o reacție la locul testului plasturelui.

Urmează cu atenție instrucțiunile de pe eticheta produsului.

Evită utilizarea mai mult decât cantitatea recomandată de produs.

Evită aplicarea produsului în doze mai mari sau cu o frecvență mai mare decât cea menționată pe etichetă.

Evită utilizarea produselor cu acid salicilic pe bebeluși și copii.

Protejează întotdeauna pielea de soare atunci când utilizezi produse cu acid salicilic.

În plus, se recomandă să eviți contactul cu ochii, gura sau orice mucoase, cum ar fi cele din interiorul nasului și să oprești utilizarea produsului dacă există reacții adverse excesive. Este necesar să contactezi un medic pentru sfaturi suplimentare.

Dacă o persoană înghite accidental o soluție acid salicilic este necesar să solicite imediat ajutor medical.

Evită utilizarea pansamentelor etanșe sau impermeabile, sau unguente pe bază de petrol, peste acidul salicilic, deoarece acestea pot provoca expunerea excesivă la acest acid. Evită orice alte medicamente care conțin acid salicilic în timp ce utilizezi produse care îl conțin. Exemple de astfel de medicamente includ aspirina și anumite loțiuni pentru leziuni sportive.

Acidul salicilic poate să nu fie sigur pentru toată lumea. Câteva exemple sunt prezentate mai jos:

Produsele cu acid salicilic pot să nu fie sigure pentru persoanele care au o afecțiune a rinichilor sau a ficatului. Oricine are o astfel de afecțiune ar trebui să discute cu medicul înainte de a lua în considerare utilizarea produselor care conțin acid salicilic.

Dacă o persoană are o reacție alergică la acid salicilic, ar trebui să înceteze imediat utilizarea produsului și să solicite asistență medicală.

Utilizarea locală a acidului salicilic în sarcină și alăptare nu este problematică din cauza absorbției sistemice limitate. Dar dacă dorești mai multe informații despre utilizarea acidului salicilic în timpul sarcinii sau alăptării, ar trebui să iei legătura cu medicul tău.

Lasă un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate.

Read more

Apa de Imortele - o sursă de frumusețe rară - BioUnique

Apa de Imortele - o sursă de frumusețe rară

Îngrijirea pielii este importantă la orice vârstă, deoarece, de-a lungul vieții noastre, este posibil să experimentăm o serie de probleme sau preocupări legate de aceasta. Când suntem tineri, exper...

Află mai multe
O sursa naturală antirid - BioUnique

O sursa naturală antirid

Procesul natural de îmbătrânire face ca toată lumea să dezvolte riduri, în special pe părțile corpului care sunt expuse la soare, cum ar fi fața, gâtul, mâinile și antebrațele. Ce cauzează ridurile...

Află mai multe