Sari la conținut

Coșul tău

Coșul tău este gol

Articol: O sursa naturală antirid

O sursa naturală antirid - BioUnique

O sursa naturală antirid

Procesul natural de îmbătrânire face ca toată lumea să dezvolte riduri, în special pe părțile corpului care sunt expuse la soare, cum ar fi fața, gâtul, mâinile și antebrațele.

Ce cauzează ridurile?

Pentru majoritatea persoanelor, ridurile se dezvoltă între 40 și 50 de ani, pe măsură ce pielea își pierde umiditatea și grosimea. Pe măsură ce îmbătrânești, pielea ta devine în mod natural mai slabă, mai puțin hidratată și mai puțin elastică, determinând formarea liniilor. Alte cauze includ:

  • expunerea la lumina ultravioletă, cum ar fi lumina soarelui
  • fumatul
  • felul în care zâmbești sau te încrunți
  • lipsa de somn
  • poluarea
  • stresul
  • utilizarea excesivă a cosmeticelor
  • dieta slaba
  • genetica

Expunerea la soare pare să fie cea mai mare cauză, în special la persoanele cu pielea deschisă. Un studiu din 2013 a descoperit că 80% din îmbătrânirea pielii este cauzată de soare.

Remedii la domiciliu pentru riduri: tratamente naturale pentru riduri care funcționează

Există o mulțime de remedii de casă simple care pot ajuta la prevenirea ridurilor.

Aloe vera are numeroase proprietăți vindecătoare. Un studiu mai vechi din 2009 a sugerat că administrarea zilnică a unui supliment de gel de aloe vera a redus semnificativ aspectul ridurilor în doar 90 de zile. Într-un studiu din 2015, oamenii de știință au descoperit că aplicarea gelului de aloe pe piele a redus semnificativ aspectul ridurilor și a adăugat, de asemenea, colagen și hidratare.

Alimentele bogate în nutrienți benefice pentru sănătate sunt adesea denumite „super-alimente”. Există multe superalimente care par să prevină ridurile și să stimuleze sănătatea generală. Cercetările din 2019, care au analizat dietele bărbaților și femeilor mai în vârstă, au descoperit că acei bărbați cu obiceiuri alimentare sănătoase aveau mai puține riduri. În același studiu, femeile care au mâncat mai multe fructe au avut mai puține riduri decât cele care au mâncat mai multă carne și gustări.

Aplicarea unor cantități mici de uleiuri esențiale amestecate cu un ulei purtător pe riduri poate ajuta la reducerea acestora. Adesea, uleiurile esențiale sunt aplicate în combinații specifice care vindecă pielea fără a provoca iritații, atâta timp cât sunt diluate cu un ulei purtător.

Mulți oameni apelează la masaj pentru a preveni și a reduce apariția ridurilor. De fapt, utilizarea unui dispozitiv portabil de masaj facial poate ajuta la prevenirea ridurilor prin creșterea proteinelor care mențin pielea netedă. Un masaj facial zilnic timp de 3 până la 5 minute făcut cu degetele poate da aceleași efecte asupra pielii. De asemenea, poate reduce stresul, o cauză comună a ridurilor.

Uleiul de măsline și produsele sale secundare, cum ar fi tulpinile și frunzele, conțin compuși care pot crește nivelul de colagen al pielii. Într-un studiu mai vechi din 2001 s-a demonstrat că persoanele care au urmat o dietă bogată în ulei de măsline au fost mai puțin predispuse la riduri decât persoanele care au consumat o dietă mai bogată în carne, lactate și unt. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că legumele, cum ar fi broccoli și roșiile, și leguminoasele, cum ar fi lintea și fasolea, pot avea un efect de protecție similar împotriva ridurilor.

Vitamina C este un antioxidant care ajută la crearea de colagen în piele. Poate fi găsit în mod natural în multe fructe și legume, cum ar fi măceșe, ardei iute, guava și kale. Aplicarea unui gel local care conține vitamina C poate ajuta la îmbunătățirea aspectului ridurilor si a altor semne de deteriorare a pielii la nivelul pielii.

La fel ca și vitaminele, mineralele sunt micronutrienți care se găsesc în alimentele pe care le consumi și de care organismul tău are nevoie în cantități mici. În piele, mineralele ajută la filtrarea razelor solare, promovează vindecarea și previn deteriorarea. Zincul și seleniul sunt două minerale care sunt deosebit de importante pentru sănătatea pielii. Utilizarea unei creme topice care conține zinc si seleniu poate bloca unele radiații UV, ajutând la protejarea pielii de daunele solare care cauzează ridurile.

Prevenirea ridurilor

În timp ce tratamentele împotriva ridurilor îți pot îmbunătăți aspectul pielii, cel mai bun mod de a evita ridurile este să te protejezi pielea de soare.

Alegerile stilului de viață afectează și aspectul pielii tale. Aplică o cremă antirid, cum este acmella, pe piele în mod regulat. Evită fumatul, care îți poate usca și încreți pielea. Respectă o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume proaspete și săracă în alimente procesate.

 

Lasă un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate.

Read more

Combaterea acneei cu ajutorul acidului salicilic - BioUnique

Combaterea acneei cu ajutorul acidului salicilic

Acidul salicilic este un ingredient comun în produsele de îngrijire a pielii utilizate pentru tratarea acneei. Funcționează pentru a debloca porii înfundați și pentru a exfolia pielea. Ce este acid...

Află mai multe
Prospețime pentru tenul tău - BioUnique

Prospețime pentru tenul tău

Un ten neted, strălucitor, care nu a văzut niciodată un coș în viața sa, ar putea fi scopul oricui, dar nu este neapărat egal cu pielea sănătoasă. Pielea este cel mai mare organ din corpul tău și, ...

Află mai multe