Sari la conținut

Coșul tău

Coșul tău este gol

Articol: Spălarea tenului cu un produs delicat

Spălarea tenului cu un produs delicat - BioUnique

Spălarea tenului cu un produs delicat

Curățarea este primul pas fundamental al rutinei faciale. Este esențial ca pielea noastră să fie curată și fără impurități, astfel încât să rămână sănătoasă și produsele pe care le aplicăm să penetreze straturile pielii, iar rezultatele să fie vizibile. Dacă locuiești într-un oraș, este și mai important să nu uiți de curățarea zilnică a feței, deoarece pielea este zona cea mai expusă la poluare.

De ce este important acest pas în rutina de îngrijire?

Unii oameni nu acordă importanță acestui pas sau folosesc produse de față nespecifice, cum ar fi gelul de duș pentru corp. Acest lucru nu este recomandat, deoarece pielea de pe ten este mai subțire și delicată, iar produsele de curățare pentru corp pot fi iritante. Dacă porți machiaj, ar trebui să folosești și un demachiant, iar curățarea să o faci după îndepărtarea acestuia.

Este important să ai o bună igienă facială zilnică pentru a elimina sebumul, transpirația și poluarea acumulate pe parcursul zilei și, astfel, pentru a evita o creștere a florei microbiene saprofite, provocând multe probleme ale pielii, cum ar fi acneea, rozacee, dermatită atopică, dar, de asemenea, pentru că murdăria creează o barieră pe piele care împiedică absorbția corectă a activilor din cosmetice.

Îngrijirea adecvată trebuie să înceapă prin folosirea unui gel de curățare față, deoarece acesta ajută la menținerea pielii curate, îndepărtează murdăria, transpirația, excesul de sebum (uleiuri produse în mod natural de piele), bacteriile și particulele prezente în mediul înconjurător, care aderă zilnic la pielea noastră. Produsele de curățare facială trebuie să fie delicate, deoarece tenul este și el astfel. În plus față de curățare, acestea ne ajută să ne menținem pielea hidratată.

Nu este suficientă doar apa pentru curățarea tenului?

Dacă spălăm fața doar cu apă, nu eliminăm machiajul, sebumul sau majoritatea poluanților care se acumulează în timpul zilei, deoarece aceste elemente nu sunt solubile în apă. Pentru o igienă corespunzătoare a tenului, avem nevoie de acțiunea unei baze uleioase, prezentă în agenții activi ai produsului de curățare, care au rol în a atrage impuritățile. Calitatea utilizată este importantă și este recomandat să nu folosești cosmetice agresive și iritante. Soluțiile de curățare este bine să conțină un pH neutru și să fie formulate cu ingrediente prietenoase cu tenul, dar care, totodată, să elimine eficient murdăria de pe suprafața tenului.

Tipuri de produse de curățare a feței

Aceste cosmetice se vor alege în funcție de tipul de piele (uscată, mixtă sau grasă) și de problemele pe care le ai (acnee, roșeață, mâncărime, deshidratare), deoarece fiecare tip va avea o textură și o compoziție diferită, care are menirea de a ținti vindecare problemelor tenului.

Produsele de curățare destinate pielii uscate sunt bogate în substanțe cu rol de hrănire, iar texturile, în plus față de curățare, hrănesc pielea. Dacă ai tenul mixt, gelurile de tip spumă sunt o opțiune bună, iar pentru pielea grasă, texturile sub formă de gel sunt, de obicei, cele mai potrivite, deoarece luptă împotriva strălucirii și dau un sentiment de prospețime.

Dacă pielea este sensibilă, utilizează produse de curățare ușoare, ce au ingrediente puține și care nu irită. Alege variante fără parfum în lista de ingrediente și fără alți compuși agresivi, dar caută versiune de geluri care substanțe care calmează și înmoaie pielea, cum ar fi trandafir, aloe vera, sau mușețel.

Cum se folosește gelul de curățare?  
Utilizarea va depinde de tipul de produs, deoarece există și unele sub formă de pudră, de exemplu. Cele mai des folosite și eficiente sunt cele sub formă de gel de curățare față, iar sfaturile noastre pentru o curățare eficientă sunt:

Pasul 1: Ia suficient de produs și masează-l între palme, pentru a topi textura sau spuma, și apoi aplică pe față.

Pasul 2: Masează câteva secunde, făcând mișcări circulare pe toată fața, inclusiv pe gât, nas.  Este foarte important să nu omiți zonele din jurul buzelor, dar și cele apropiate de linia de unde începe părul.  

Pasul 3: În cele din urmă, clătește cu apă călduță din abundență. 

Această curățare trebuie făcută dimineața și seara. Cu toate acestea, cea mai importantă este cea efectuată seara, deoarece prin intermediul acesteia reușim să eliminăm machiajul, poluarea, murdăria, reziduurile de sebum, protecția solară și transpirația, lăsând pielea pregătită pentru regenerarea din timpul nopții. 

Lasă un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate.

Read more

Fii strălucitoare și toamna - BioUnique

Fii strălucitoare și toamna

Deshidratarea, apariția petelor cauzate de expunerea la soare fără aplicarea cremei cu factor de protecție și modificările pigmentării sunt unele dintre cele mai frecvente probleme dermatologice ca...

Află mai multe
Apa de Imortele - o sursă de frumusețe rară - BioUnique

Apa de Imortele - o sursă de frumusețe rară

Îngrijirea pielii este importantă la orice vârstă, deoarece, de-a lungul vieții noastre, este posibil să experimentăm o serie de probleme sau preocupări legate de aceasta. Când suntem tineri, exper...

Află mai multe